تقويت ستادهاي اجرايي خدمات سفر در شهرستان ها، اولويت ستاد مركزي


معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور با اشاره به اهميت جايگاه ستاد اجرايي خدمات سفردر شهرستان هاي مختلف كشور گفت: يكي از مهمترين برنامه هايي كه از سوي ستاد مركزي خدمات سفر به دنبال آن هستيم تقويت فعاليت هاي ستادهاي شهرستاني هستيم.
به گزارش دبيرخانه ستاد اجرايي خدمات سفر خراسان رضوي، مرتضي رحماني موحد با بيان اين مطلب در جلسه ستاد اجرايي خدمات سفر استان خراسان رضوي كه دقايقي پيش در استانداري خراسان رضوي و با حضور عليرضا رشيديان استاندار خراسان رضوي، لباف خانيكي دبير ستاد و روئساي كميته هاي 12 گانه اين ستاد در مشهد مقدس برگزار شد گفت: فعاليت هاي شبانه روزي در ستاد خدمات سفر در تعطيلات نوروز يك اقدام ارزشمند است كه ارج و پاداش معنوي دارد.
وي گفت: اين كه فردي در تعطيلات نوروز از استراحت خود بگذرد و به جاي ماندن در كنار خانواده و به جا آوردن مراسم نوروز و ديد و بازديدهاي مرسوم به خدمت رساني به زائران و مسافران بپردازد كاري بسيار ارزشمند است و در حقيقت توفيقي است كه خداوند براي خدمت به مردم داده  و اجر معنوي به دنبال دارد.
وي با اشاره به پيشينه ستاد خدمات سفر در كشور گفت: تا اواخر سال 92 ستاد خدمات سفر بر اساس تجربه اي كه در چند سال پيش مورد استفاده قرار مي گرفت ادامه داشت تا اينكه هيات وزيران به اين فكر افتاد كه ستاد به صورت رسمي تر و به شكل منسجم تري فعاليت خود را ادامه دهد برهمين اساس در بهمن ماه 92  هيئت وزيران مصوبه اي را درخصوص تشكيل ستاد مركزي هماهنگي خدمات سفر مصوب كرد كه بعد از مدتي نيز در دومين مصوبه خود بخش هايي از مصوبه اول را اصلاح و چهار دستگاه ديگر نيز به اين ستاد افزوده شدند.
رحماني موحد اضافه كرد: بر اساس اين مصوبه هيات وزيران ستاد مركزي هماهنگي خدمات سفر در كشور شكل گرفت و اين ستاد در استان ها با عنوان ستاد اجرايي خدمات سفر ادامه يافت و در شهرستان ها نيز به رياست فرمانداران فعاليت هاي خود را آغاز كرد.
رئيس ستاد مركزي هماهنگي خدمات سفر كشور در ادامه به ويژگي هاي اين ستاد اشاره كرد و گفت: اين ستاد سه ويژگي دارد كه ويژگي اول آن اين است كه ستاد خدمات سفر بر اساس مصوبه هيئت وزيران تشكيل شده و يك مبناي قانوني و محكم دارد. دوم اين كه اين ستاد دائمي است وسوم نيز اينكه در مسئوليت هاي اجرايي اين ستاد نوعي مشاركت و همكاري صميمانه بين سازمان ميراث فرهنگي و وزارت كشور ايجاد شده است.
رحماني موحد در ادامه گفت: اين ستاد در سه سطح ملي، استاني و شهرستان تشكيل و ادامه يافت و با توجه به اينكه اين ستاد درشهرستان ها از جايگاه مهمي برخوردار است تقويت بنيان اين ستاد در شهرستان ها يكي از مهترين موضوعاتي است كه به دنبال آن هستيم و در سال 94 به صورت جدي ان را دنبال خواهيم كرد.
معاون گردشگري كشور هم چنين در ادامه صحبت هاي خود به بحث آمار نيز اشاره كرد و گفت: يكي از مهمترين موضوعات و معضلاتي كه در سال هاي گذشته با آن روبه رو بوديم موضوع ارائه آمار بازديد كنندگان و تعداد گردشگران ورودي به هر شهر و استان است كه بر اساس يك تصميم گيري جديد اين آمار به شكل ديگري استخراج وارائه مي گردد كه اين نوع استخراج و ارائه آمار با ضريب اشتباه بسيار كمتري اعلام مي شود.
وي با بيان اينكه در گذشته تعداد ورود مسافران به استان با استفاده از روش هاي مختلف استخراج مي شد افزود: در اواخر سال 92 و بعد از تشكيل ستاد مركزي هماهنگي خدمات سفر تصميم گرفتيم تنها به ارائه آمار ميزان اقامت در واحدهاي رسمي و تحت پوشش سازمان ميراث فرهنگي و نيز ارائه آمار تعداد بازديد كنندگان از آثار تاريخي، جاذبه هاي گردشگري و موزه ها و آثار فرهنگي بپردازيم.
اين مقام مسئول هم چنين با اشاره به كاهش احتمالي برخي از آمارهاي مسافران ورودي به برخي از استان ها گفت: اين موضوع نشان دهنده اين است كه توزيع سفر در طول سال در بين مردم رفته رفته به عنوان يك فرهنگ در حال شكل گرفتن است.
رحماني موحد در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به اهميت فعاليت ستاد خدمات سفر در هر سه سطح ملي، استاني و شهرستان گفت: به دنبال اين هستيم كه از دولت تقاضا كنيم در صورت امكان رديف بودجه اي مشخص و مستقلي براي ستاد در نظر گرفته شود.
وي در پايان صحبت هاي خود با قدر داني از رسانه ها و صدا وسيما درخصوص اطلاع رساني خدمات و فعاليت هاي ستاد خدمات سفر و نيز معرفي جاذبه هاي گردشگري و اماكن فرهنگي و تاريخي گفت: اين اطلاع رساني باعث افزايش آشنايي هرچه بيشتر مردم با ظرفيت ها و جاذبه هاي گردشگري كشور مي شود.
در اين جلسه هم چنين عليرضا رشيديان استاندار خراسان رضوي نيز در سخناني با اشاره به اينكه پيش بيني مي شود بعد از به پايان رسيدن دهه فاطميه شاهد افزايش ميزان مسافرت ها باشيم گفت: استان خراسان رضوي به عنوان يكي از اصلي ترين مقاصد سفر در كشور آمادگي كامل براي ميزباني و پذيرايي از زائران و مسافران نوروزي را دارد.
وي گفت: خوشبختانه اقدامات بسيار خوبي در اين ستاد شكل گرفته وكارهاي بسيار مناسب ديگري نيز در دست اقدام است كه از آن جمله ميتوان به تلاش براي اجراي بخشي از بزرگراه مشهد- قوچان، اجرايي كردن پروژه برقي كردن قطار مشهد- تهران، ايجاد امكانات مناسب براي فرودگاه در مواقع شرايط بحراني آب و هوا، گسترش ترمينال فرودگاه و ... اشاره كرد.
رشيديان در ادامه صحبت هاي خود اشاره اي  به خانه مسافرها نيزكرد و گفت: به نظر مي رسد تجربه اي كه در يزد در خصوص خانه مسافرها انجام شده است مي تواند در مشهد نيز اجرايي شود.
استاندار خراسان رضوي در ادامه صحبت هاي خود با قدر داني از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به خاطر اقدامات ارزشمند اين سازمان در حوزه ميراث فرهنگي در استان خراسان رضوي گفت: احياء مجدد ستاد احياء توس و بهره برداري از فاز اول موزه بزرگ خراسان اقدامات ارزشمندي است كه در اين استان از سوي سازمان ميراث فرهنگي انجام شده است.
نماينده عالي دولت در استان خراسان رضوي در پايان صحبت هاي خود بر افزايش همكاري هاي كميته هاي 12 گانه عضو ستاد اجرايي خدمات سفر استان تاكيد كرد.
علي محمد گلستاني فرد فرماندار مشهد نيز در اين جلسه با اشاره به فعاليت ستاد خدمات سفر شهرستان مشهد افزود: اين ستاد فعاليت خود را درخيابان طبرسي 5 واقع در مجاورت حرم مطهر رضوي آغاز كرده است.
وي گفت: اعضاء اين ستاد از ساعت 8 صبح الي 22 آماده خدمت رساني به زائران و مسافران نوروزي هستند.
 فرماندار مشهد هم چنين از جمع آوري معتادان و ساماندهي كارتن خواب ها در مشهد همزمان با فرا رسيدن تعطيلات نوروز 94 خبر داد.
در اين جلسه هم چنين لباف خانيكي مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي و دبير ستاد اجرايي خدمات سفر استان نيز گفت: هماهنگي و همكاري مثال زدني بين اعضاء ستاد اجرايي خدمات سفر در استان خراسان رضوي باعث شده تا كارهاي به شكل بسيار بهتري انجام شود.
وي افزود: خوشبختانه تا كنون كمترين شكايت و انتقادات به اين دبيرخانه ارسال شده كه بيانگر هماهنگي كامل و تلاش شبانه روزي بين اعضاء اين ستاد است.
در اين جلسه هم چنين روئساي كميته هاي 12 گانه ستاد اجرايي خدمات سفر خراسان رضوي به بيان ديدگاه ها و ارائه گزارش عملكرد پرداختند.

انتهای پیام/

کد خبر 139401043